Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا پیشنهاد ابراهیم حاتمی‌کیا برای تحقیق درباره صندوق آرای مردمی یکبار به صورت شفاف محقق می‌شود یا خیر؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره فیلم فجر سال‌ها است که در میان بخش‌های مختلف جوایز خود جایی را برای تماشاگران حاضر در جشنواره فیلم فجر باز کرده است که آن را جایزه بهترین فیلم از نگاه مردمی نامیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بد نیست نگاهی به این نکته داشته باشیم که در جشنواره فیلم فجر چقدر مردم کف کوچه و خیابان حاضر می‌شوند و اساساً مخاطبین جشنواره فیلم فجر که در سینماهای اصطلاحاً مردمی حاضر می‌شوند از چه بخشی‌ هستند؟

طبق مستندات اعلام شده از سوی ستاد خبری جشنواره فیلم فجر که تا پایان دیروز 19 بهمن اعلام شده است کمتر از 84 هزار نفر در سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر 39 حضور داشته و تعداد بلیط‌های فروش رفته نیز 127 هزار و396 عدد بوده است که با این حساب تقریباً نیمی از خریداران بلیط دو فیلم دیده‌اند.

پس تا روز پایانی رقابت، جشنواره 84 هزار نفر بیننده داشته است که این رقم ناچیز در نسبت با جمعیت 85 میلیون نفری ایران رقمی بسیار ناچیز است که به نظر می‌رسد ظرفیت اطلاق عنوان بخش آرای مردمی جشنواره برای این میزان کوچک بسیار بزرگ و غیرمنطقی باشد.

اما از سوی دیگر که افرادی که سال‌های قبل رأی خود را به درون صندوق می‌انداختند و امسال در سمفا آرای خود را ثبت کرده‌اند عموماً بخش سینماروی حرفه‌ای، منتقدین، اصحاب رسانه و مهمانان عوامل فیلم‌های سینمایی‌اند و کمتر از عموم مردم و بخش‌های مختلف جامعه در آن حضور دارند. بنابراین آرای اخذ شده در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر بیشتر نظرات بخش‌های به خصوص فوق و همینطور ماحصل دیدگاه‌های آنان است تا مردم معمولی.

این مورد باعث شده است تا هر سال فیلم‌هایی که در این بخش جایزه می‌گیرند به عنوان فیلم‌های مردمی شناخته شوند و مخاطبین کلی سینما را بعد از جشنواره خصوصاً در ایام نوروز به سینما بیاورند. حال آنکه این فیلم‌ها عموماً وجهه مردمی ندارند و بیشتر فیلم‌های مخاطبین خاص سینماند. چیزی که ابراهیم حاتمی‌کیا نیز به آن در نشست خبری فلیم خروج در جشنواره فیلم فجر 38 نیز اشاره کرد و آن را زیر سؤال برد و گفت ای کاش  یک هیأت بررسی، انتخاب فیلم‌های برگزیده مردمی این چند سال را بررسی کنند!

امروز نیز طبق آماریی که سمفا اعلام کرده است تا ساعت 13، 20 بهمن 1399 فیلم شیشلیک با 17 هزار و 82 نفر، ابلق با 16 هزار و 664 نفر و بی‌همه‌چیز با 15 هزار و 777 نفر پرفروش‌ترین فیلم‌های جشنواره بوده‌اند. از سوی دیگر همین سایت تحلیلی در زمینه آرای مردمی چیز دیگری می‌گوید. یعنی بی‌همه چی که کم‌فروش‌تر از دو فیلم دیگر است بیشترین رأی مردمی را آورده و بعد از آن فیلم دوم فروش یعنی ابلق جایگاه دوم را کسب کرده و فیلم اول فروش یعنی شیشلیک کمترین آرای مردمی را.

نگاهی به «یدو»| شیرجه مردکوچک آبادان در بهمن‌شیرچرا «بی‌همه‌چیز» ضدمردمی‌ترین فیلم سال‌های اخیر سینمای ایران است؟خودکشی و پایمال‌کردن عزت نفس مردم؛ دستاورد دولت تدبیر و امید در آخرین جشنواره فیلم فجر

چیزی که کمی عجیب است و به نظر می‌رسد که باید پرفروش‌ترین فیلم یعنی شیشلیک بهترین رأی مردمی را داشته باشد اما کم فروش‌ترین فیلم یعنی بی‌همه چیز با فاصله بیش از یک هزار رأی از شیشلیک توانسته بهترین آرای مردمی را بدست آورد! برخی از کارشناسان  و منتقدین سینما نسبت با این اتفاقات و احیانا جابجایی آرای مردمی ابراز نگرانی کرده اند.

آیا مدیران جشنواره فیلم فجر خود را ملزم به توضیح در این خصوص می‌دانند خیر؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سینما فیلم جشنواره فیلم فجر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر سینما فیلم جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر فروش ترین فیلم آرای مردمی بی همه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۹۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است

استاندار اصفهان گفت: شوراها یکی از مظاهر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است که با نگاه حکیمانه و فرمان امام(ره) شکل گرفت و مقام معظم رهبری هم در راستای همین نگاه حکیمانه در شعار امسال روی مشارکت مردم تأکید داشتند و به‌سمت مردم سوق داده شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا مرتضوی صبح امروز، یکشنبه، در یکصدوسی‌امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان حاضر شد و با گرامیداشت روز شوراها، اظهار داشت: روز شوراها فرصت مناسبی برای ارزیابی عملکرد و نحوه حرکت به‌سمت اهداف متعالی شوراها است و این روز را خدمت همه اعضای شوراهای استان، شهرستان و روستاهای کشور و به‌ویژه اصفهان تبریک می‌گویم.

وی با بیان اینکه شوراها یکی از مظاهر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است که با نگاه حکیمانه و فرمان امام(ره) شکل گرفت، افزود: مقام معظم رهبری هم در راستای همین نگاه حکیمانه در شعار امسال روی مشارکت مردم تأکید داشتند و به‌سمت مردم سوق داده شد.

استاندار اصفهان با یادآوری اینکه شوراها جلوه‌ای از حرکت بین مردم برای استقرار نظام جمهوری اسلامی است، گفت: شوراها بر اساس قانون اساسی و نگاه مکتبی دین ما شکل گرفته و جامعه را به‌سمت استفاده از خرد جمعی و مشارکت مردم در اداره امور پیش برده و بر همین اساس اتفاقات خوبی را رقم زده است.

وی خاطرنشان کرد: شکل‌گیری شوراهای شهری و روستایی از جمله مصادیق بارز حضور مردم در حکمرانی و بر اساس مسیر شوراها است، تشکیل شوراها موجب تحکیم پایه‌های نظام جمهوری اسلامی شد و ظرفیت شوراها به‌نحوی مورد استفاده قرار گرفت که مردم در حرکت جمعی برای حل مسائل پیرامونی خود مشارکت کنند و نظام ما به‌عنوان یک نظام مردمی با شکل‌گیری شوراها روند پایدارتری را پیدا کرد.

مرتضوی با ابراز اینکه سایر استان‌ها به عملکرد شوراهای کلان‌شهرها به‌ویژه اصفهان نگاه ویژه‌ای دارند، گفت: اصفهان محل رفت‌وآمد مسئولین مختلف است و تأثیرپذیری از نگاه و عملکرد و نحوه تصمیم‌گیری شورای شهر اصفهان در سایر شهرها و روستاها انعکاس خود را نشان می‌دهد و در بخش‌های مختلف این تأثیرپذیری را می‌بینیم حتی با این جزئیات که یک نماد در روشنایی شهر استفاده می‌شود، در شهرهای کوچک تأثیرگذاری آن دیده می‌شود  که این خود فرصتی برای تعامل و هماهنگی میان شوراها فراهم می‌کند.

وی با اشاره به رویکردهای متناسب دغدغه‌مند شورای اسلامی شهر اصفهان، گفت: توجه به مسائل زیست‌محیطی، نگاه به ظرفیت‌سازی تأمین انرژی، توجه به منابع آب، مصرف بهینه آن و مباحث صرفه‌جویی آب و ارائه کمک فکری به مدیریت استان در حوزه آب و توجه به مباحث حمل‌ونقل عمومی نشان‌دهنده نگاه عمیق شورای ششم به مسائل شهر و استان است.

استاندار اصفهان اضافه کرد: در این دوره از شورای اصفهان به مسائل شهری نگاه عمیق و ویژه‌ای شکل گرفته و این یک اتفاق مبارک است، اگر مدیریت شهری برای خط دوی مترو وقت بگذارد نسبت به ایجاد شهر کارگاهی در معابر و خیابان‌ها، اهمیت بیشتری دارد.

وی افزود: شورای شهر اصفهان علی‌رغم هزینه‌های اجتماعی به‌دنبال کارهای ریشه‌ای و عمیق رفته‌ و در این راستا تصمیمات خوبی در حوزه سلامت و گردشگری اتخاذ کرده است که جای تقدیر و قدردانی دارد.

انتهای پیام/170/+

دیگر خبرها

  • گزارش تسنیم از اختتامیه جشنواره خلیج فارس در بندرعباس‌
  • گراوید از میاندوآب نامزد دریافت بهترین فیلم کوتاه جشنواره لتونی شد
  • شمسایی: این قهرمانی فقط برای مردم است
  • شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است
  • بررسی پرونده صندوق پس انداز کارکنان راه آهن با ۷ هزار شاکی
  • معرفی 5 مدل پالت پرفروش و محبوب حتما بخوانید!
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری